RepublicON

A TE hibád

2014. október 24. - foghegy

Az a baj, bazdmeg, hogy azt hiszed, ez nem a Te hibád. Pedig a tied. Te basztad el, amikor hagytad, hogy ne használd az agyad. Lehetne ezt szebben, finomabban is, de annak már nincs itt az ideje. Balfasz voltál, s hagytad, hogy kihasználják. Ki is használták.

Még mielőtt szépen becsomagolnád magadat és a családodat, és lelépnél ebből a szarból, amit Magyarországnak neveznek, nézz tükörbe, kérlek!

Most talán még kényelmesen üldögélsz a posványban, s abban reménykedsz, hogy nem csökken holnap száz forinttal a fizetésed, mert, ha igen, akkor megint írnod kell egy kemény kommentet, utána meg parázhatsz, hogy nehogy kiderüljön: Te voltál.
Pedig tudod az igazat!

Huszonöt éve hittél a demokráciában, abban, hogy a verseny nem átok, hanem lehetőség.
Huszonöt éve hittél a szabadságban; abban, ha mindent kimondunk, akkor letudjuk a múltat, és őszintén épülhet a jövő.
És huszonöt éve nem féltél ugyanettől a jövőtől.

És közben egy romhalmaz lettünk. Megint attól remegünk, hogy mit finganak az oroszok, vagy mit szól Amerika. Pedig mi Európa vagyunk, elméletileg egy civilizált, fejlett földrész gyermekei, ahová büszkén akarunk tartozni. Mert vagyunk olyan jók. Nem uráli birkapásztorok, valami kumiszgőzös Emese-álomban, akit mindenki csak lerugdalni akar magáról.

Most ne gyere azzal, hogy ehhez semmi közöd! Mert igenis van. Te akarsz innen elmenni. Pedig rájuk szavaztál. Először ideológiát akasztottak rá, aztán jobbra, meg balra osztották magukat, hogy könnyebb legyen az intézményes lopás.

Szerinted az normális, hogy egy orvos és egy tanár kezdő fizetése kb. 130 ezer forint, egy vak kutyaként, pártlogóval feldíszített és elindított senkiházi képviselőé kb. négyszer-ötször ennyi? Te kire bízod az életed, hogy ilyen gazdag vagy?

Ne lapíts tovább! A te szavazatodból, ellenszavazatodból, vagy közönyödből adódik mindez. Törvényt alkottak, elsősorban maguknak, magukért, hogy kifizesd a kényelmüket, a kölykeik kényelmét. A te kölykeidre mi vár, barátom?

Eszedbe sem jutott, hogy ezt megváltoztasd?

Nem Gyurcsány, de nem Orbán, nem Vona, nem Schiffer a hibás. Te vagy az, amiért elherdálod a hatalmad. Ők csak kihasználták, hogy Te barátom, balfasz voltál.

Mert nem polgármesternek lenni hatalom valahol ülve egy párszázezres fizetésen, hogy fossanak tőled a városban, hanem tudni, hogy a Te döntéseden múlik minden, az a hatalom.

A TIÉD!

Vedd vissza, ennek van most ideje!

A bejegyzés trackback címe:

https://republicon.blog.hu/api/trackback/id/tr356828145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása