RepublicON

Szembeköpés

2014. november 01. - foghegy

Ez az ország menthetetlenül korrupt és hazug, és sajnos olykor a kollektív amnéziában testet öltött ostobaságra is kifejezetten hajlamos. Most például örömünnepet jár a jókedv sokaknál, akik különben eddig a tetszhalott állapotában csak fizették és fizették az adót, hogy aztán elvegyék tőlük, mert elhiszik, hogy nem lesz internetadó. Ebből a kommunikációs hurokból úgy látszik, hogy "kedvesvezetőnk" ismét kifejezetten nagy átéléssel, a győztesek fölényével húzhatja ki a fejét. Mint ahogyan korábban már annyiszor: ld. felsőoktatás átszabdalása, magánnyugdíj-államosítás, dohánykereskedelem lenyúlása, hogy csak a legjelentéktelenebb tápot szórjam ki a rezsibirkahad elé közös kis történetünkből.

Igen, a nagy szocialista péntek reggeli rádióinterjúra gondolok. Amikor beszoptuk, hogy ők nem kommunisták, mert meghallják a nép szavát. Ennél kommunistább dumát kevesen mondtak itt húsz éve.

Nem hinném, hogy megrettent volna bármitől is a hatalom, a nemzeti együttlopás rendszere, főleg nem a tömegtől, még talán a New York Times címlapjától sem, sokkal inkább helyzetkihasználásról van itt szó. A kibontakozó ellenszélből néhány jól elhelyezett mondattal hátszél lett, s még a végén azok lesznek hülyék, akik voltak olyan oktondiak, hogy félreértették őfelsége kancelláriájának kiszivárogtatását. Hogy nem úgy gondolták, pedig dehogynem!

hung.jpg
A tüntetők le lettek butuskázva, s hogy minderre újból jön a nemzeti konzultációnak nevezett pénzkidobás, vagy lopás, ahogy tetszik, csak olaj egy lassan már csak üszkösödő nyomaiban létező demokratikus köztársaság máglyáján. Ahol a twitterkirály „dajcstomi”, tudják, aki szerint büdösbogarak akcióztak az internetadó elleni tüntetés székház-felvonásában, szerephez juthat, úgy is túlteng benne a faszagyerek, az az igazi szembeköpés Orbán Viktortól.
Mégis miről konzultáljak ezzel, csajokról, vagy az MTK-ról? Nekem nem házasságszédelgő dzsigoló volt a jelem az oviban, s a magyar focit meg különösen leszarom, csak a kilopott közpénzt sajnálom belőle, de azt piszkosul.

Örültök? Pedig nincs miért. A jövő évi adóterveket tetszett olvasni? Kereszt a kafetériára, a helyi kiskirályok pedig gyakorlatilag majdnem arra vethetnek ki adót, amire csak akarnak. Vagy amire csak mernek. Ez majd elválik.

Mielőtt elhinnéd, hogy király vagy higgadj le, s vedd tudomásul: a győzelem napja még sajnos nagyon messze van.

Mondjuk dühös éppen lehetnél, arra például bőven van okod.

A bejegyzés trackback címe:

https://republicon.blog.hu/api/trackback/id/tr216853971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása