RepublicON

Ugye tudod?

2014. október 28. - Jackie Geronimo

Alapvetően nem egy demokráciában élsz. Persze, eljátsszuk, tartunk választásokat, vannak szabadnak látszó médiumaink, elmondhatod amit akarsz (ha mered, és sajnos nem mered), de talán érzed, ez mégsem az, amit bátran "a nép közügyekben való részvételének" nevezhetnél. 

Ugye tudod, hogy bármi is lesz az internetadó vége, te mindenképpen megszívod?
Ha elfogadja a parlament (melynek tagjait, mint talán emlékszel, te delegáltad - ja nem, mégsem, te otthon voltál, és hagytad, hogy mások döntsenek a sorsodról, esetleg a látszat-ellenzéknek próbáltál meg adni még egy esélyt, mellyel természetesen ismét képtelen volt élni), akkor fizetsz. Nem keveset. De ez még csak a legkisebb probléma. 
Ha vezetőid visszaszorítanak a 80-as évek médiakorlátai közé, akkor Neked annyi. Csak a tv-ből és az újságokból tudod meg, hogy a csúnya nyugat tovább hanyatlik, Te folyamatosan jobban teljesítesz (bár ezt Te konkrétan nem érzed, de ha azt mondják, hát úgy kell annak lenni), és az illeberális demokrácia nevű bullshit percekre van a totális győzelemtől.
És te közben félsz. Mert ha ki mered nyitni a lukat, amivel eddig csak enni szoktál, akkor baj lesz. Neeeem, senki nem fog megverni, szabadságodban korlátozni, elvinni fekete autóval, bebörtönözni, szépen ápolt körmeidet rozsdás fogóval letépkedni. Csak megvizsgálják az adódat. Vagy leépítik a munkahelyedet.
Mindezt törvényesen. Vagy ha nem, hát gyors törvénymódosítás, és utána törvényesen.

Ha felső korlát lesz (pénzügyi ofkorsz, hisz elképzeléseknek csak a csillagos ég szab határt - vagy talán még az sem), akkor is fizetsz, bár kevesebbet. Te örülsz, ugyan eztán fizetni kell Madison Ivy csöcseiért, de azok simán megérnek 350-et. Darabonként. HD-ben.

Ha csoda történik, és banánisztán isten által felkent vezetői mégis kihátrálnak egy újabb "cserébe nem kapsz semmit" típusú adó bevezetésétől, akkor van a legnagyobb baj.
Mert a társaid elégedetten hazamennek a tüntetésről (amit lásd, a hagyományos médiumok rettegve - de természetesen nem a népharagtól - balliberális, kommunista csürhének nevez), te nagyon fogsz örülni, mert azt hiszed van szavad, hogy nyertél. 
Hagyják, hogy elfordítsd a fejed, hogy azt hidd, dönthettél, hogy ne lásd egy rendszerhiba az, ami neked valójában nem tetszett sosem.

Ugye tudod, hogy a politikai rendszer van a népért, és nem fordítva?
Ugye nem gondolod, hogy egy demokráciát tönkretenni csak puccsal, és erőszakkal lehet? Sokat tanultunk az elmúlt években a Nagy Orosz Medvétől erről, és kiválasztottuk példaképünknek is. Nem kellett volna.
Nincs ellenzék, vagyis csak annyira, amennyire az MSZMP-nek ellenzéke volt a Hazafias Népfront kb. 30 éve. A Te dolgod, hogy megvond a bizalmat a megvett, megfélemlített, látszat-emberektől. 
Legyél Te az, aki tesz ezért az országért. És nem uniós pénzekért, a tágabb család jóltartásáért, vagy a hatalom mámorító érzéséért. Hanem mert ez a helyes.

Ugye tudod, hogy ha tétlen vagy, esetleg hülye, az a te hibád?
Ideje felébredni! Ha van hangod, használd!  Mert akkor talán nem kell külföldre menned szolgának, de még talán a gyerekeidnek sem. Mert ez egy élhető ország ám. Vannak benne lehetőségek, okos, tenni akaró emberek. 
Csak a lehetőségek rejtve maradnak a barátok számára, az okos emberek sajnos hallgatnak, mert félnek.

Ne várj másokra, mert már a mások is Te vagy!

Ugye tudod, hogy ennek nem kell így lennie?

A bejegyzés trackback címe:

https://republicon.blog.hu/api/trackback/id/tr716839681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borzimorzi 2014.10.28. 21:39:58

Ez pontosan így van.
Üdv:
b
süti beállítások módosítása